Opleiding en voorlichting

Medewerkers van P&O en HR-afdelingen, juristen en leidinggevenden zullen snel vragen krijgen over de overgang van het ambtenarenrecht naar het civiele arbeidsrecht. Het is belangrijk om deze medewerkers bij te scholen voordat de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra) in werking treedt. Hoe pakt u de omscholing van uw medewerkers aan?

Uw eigen werkgeversorganisatie kan u vertellen wat er van u als werkgever verwacht wordt in de voorbereidingen. De werkgeversorganisaties hebben een toegesneden opleidingspakket ontwikkeld.

Medewerkers P&O en juristen die werken met arbeidszaken zullen (bij)geschoold moeten worden in het civiele arbeidsrecht. Het opleidingspakket dat de werkgeversorganisaties ontwikkelden zorgt ervoor dat medewerkers hier voor de inwerkingtreding van de Wnra voldoende kennis van hebben. Het is aan te raden om hiervoor een deel van het opleidingsbudget te reserveren. Ook leidinggevenden hebben baat bij een goede voorbereiding op de overgang naar het civiele arbeidsrecht. 

Bekijk ook de praktijkvoorbeelden

Download handige documenten, sjablonen en teksten over opleidingen of laat u inspireren door verhalen uit de praktijk.

Meer weten?

Heeft u nu al vragen of opmerkingen? Bekijk de contactpagina om te zien bij wie u terecht kunt.