21 november LabourLawLands 2019

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
DeFabrique | Maarssen

Save the date! Op 21 november 2019 vindt het grootste arbeidscongres tot nu toe plaats in DeFabrique in Maarssen. Praat jij mee over de toekomst van je werk na ingang van de Wnra en Wet arbeidsmarkt in balans (Wab)?

Het arbeidsrecht in ons land is meer dan ooit in beweging. Op 1 januari 2020 zullen tegelijkertijd twee ingrijpende wetten in werking treden: de Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren (Wnra) en Wet arbeidsmarkt in balans (Wab). De rechtspositie van de ambtenaar wordt (grotendeels) gelijk getrokken met die van de civiele werknemer met alle juridische en praktische implicaties van dien. De Wab zal - na instemming van de senaat - flex minder flex maken en vast minder vast.

Andere vraagstukken: transitievergoeding, pensioen en zzp

Per 1 april 2020 treedt bovendien de compensatieregeling transitievergoeding in werking. Tegelijkertijd wachten grote vraagstukken als pensioen, zzp en toekomst van werk nog op een passend antwoord waarbij het advies van de commissie Regulering van werk een belangrijke rol speelt.

Voor wie is het congres interessant?

Deze majeure operaties raken élke professional in het arbeids- en ambtenarenrecht: van advocaat, rechter, gemeentejurist, bedrijfsjurist, juridisch adviseur tot beleidsmaker, bestuurder, HR-manager en -professional, vakbondsvertegenwoordiger en wetenschapper. Van de rechtswetenschap tot de rechtspraktijk, van de overheid tot het bedrijfsleven.

Om deze reden slaan VAAN, VvA, VJAA en VA&R in samenwerking met UWV de handen inéén voor dit congres der congressen van het arbeidsrecht: LabourLawLands 2019: WNRA, WAB …and the future of work.

Programma 21 november

Dompel je onder in LabourLawLands Academy (wetenschap), LabourLawLands Market (voorlichting en netwerken), de LabourLawLands @Work (verdieping) en de LabourLawLands Talk (discussie en vermaak) en geniet van nog zoveel meer! Meer informatie over programma en sprekers worden later bekend gemaakt.

Save the date!

Kortom, dit congres wil je niet missen! Maak je agenda vrij voor donderdag 21 november 2019 van 10:00 tot 22:00 in deFabrique in Maarssen. Meer informatie over aanmelding en deadlines volgt snel.