Nieuwe communicatiebouwsteen: basistekst ontslagrecht

In de communicatietoolkit op deze website vindt u een aantal voorbeelddocumenten (‘bouwstenen’) die u kunnen helpen bij uw interne communicatie. Net nieuw is een document over het veranderende ontslagrecht.

Beeld: ©Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen / Arenda Oomen Fotografie

Het is belangrijk om uw medewerkers duidelijk te informeren over de aard van de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra), en welke wijzigingen ze kunnen verwachten. Na de invoering van de Wnra geldt het private ontslagrecht. In het nieuws is soms te lezen dat medewerkers na invoering van de Wnra gemakkelijker ontslagen kunnen worden. Mogelijk leidt dit bij medewerkers tot onzekerheid.

Nieuwe bouwsteen voor interne communicatie

Er is nu een bouwsteen beschikbaar voor communicatie met uw medewerkers. U kunt de tekst gebruiken voor webcontent, (online) brochures of andere communicatiemiddelen. In de bouwsteen wordt het ontslagrecht toegelicht en worden mogelijke onterechte zorgen weggenomen.

Download de bouwsteen

Download de bouwsteen: ‘Het nieuwe ontslagrecht: Ben ik straks nog beschermd tegen ontslag?’