Praktijkvoorbeelden gezocht

Hoe pakt u de implementatie van de Wnra op? Heeft u een bijzondere aanpak, of simpelweg voorbeelddocumenten of een stappenplan dat behulpzaam of inspirerend kan zijn? Deel het op wnra.nl en misschien helpt u een collega-projectleider of HRM’er wel verder!

Werkbank

Onlangs lanceerden we de nieuwe Praktijk-sectie op wnra.nl. Hier zijn alle handige documenten en goede voorbeelden van collega-werkgevers te vinden.

De redactie zoekt doorlopend naar nieuwe praktijkvoorbeelden en voorbeelddocumenten. Eerder deelden we verhalen uit Noord-Brabant, Utrecht en Zeeland, maar ook handige documenten van IPO en Rijk of tips van de Vereniging werken voor waterschappen en de VNG.

Praktijkvoorbeelden gezocht! Maar wat dan?

Tussen de praktijkvoorbeelden vindt u allerlei handige zaken: modelovereenkomsten, andere sjablonen, communicatieteksten en checklists. Maar ook bevragen we soms een overheidswerkgever over hun aanpak en lichten dit uit in een artikel. Wat kunt u bijdragen? Denk aan het volgende:

  • Sjablonen van bijvoorbeeld overeenkomsten of brieven
  • Teksten voor het intranet
  • Animaties, infographics of factsheets voor medewerkers
  • Opleidingen en trainingen voor HR of arbeidsjuristen
  • Stappenplan, projectplan of -opzet voor de implementatie
  • Hoe gaat u om met de OR?
  • Veel gestelde vragen van werknemers
  • Hoe werkt u samen met andere werkgevers die de Wnra implementeren?

En al wat u denkt dat nuttig zou kunnen zijn bij de implementatie van de Wnra. Laat het ons weten en stuur een mail naar postbuswnra@minbzk.nl. Vertelt u ons liever persoonlijk hoe u een lastig vraagstuk rond de implementatie oploste? Dan interviewen we u graag voor een mooi praktijkverhaal.